AANPAK 

We zijn er van overtuigd dat mensen het beste leren in een omgeving die niet bedreigend is en waarin mensen zich goed voelen. Het kunnen en durven maken van fouten gedurende een opleidingstraject is essentieel om nieuwe vaardigheden te aanvaarden.

Recente studies tonen aan dat het gebruik van humor tijdens leermomenten er voor zorgt dat de overgedragen kennis langer blijft hangen. De endorfine die geproduceerd wordt tijdens het lachen heeft immers ook een impact op het aanmaken van het lange termijn geheugen. Sinds vele jaren kiest SQAN ervoor om elke training te overgieten met een lichte humor-saus.

Te vaak is het enige dat je na een lange dag van opleiding terug mee naar huis neemt, de herinnering aan de super lekkere broodjeslunch of het feit dat het bijzonder moeilijk was om een parkeerplaats te vinden.

Te vaak bestaat een opleiding uit het statisch volgen van een nooit eindigende PowerPoint presentatie.

Daarom laten we de deelnemers de effectiviteit van onze technieken steeds zelf ondervinden en aanvoelen. Het op een niet bedreigende manier uitproberen van vaardigheden waarover men nog niet beschikt is een beproefde manier om de onderliggende communicatie modellen op een boeiende en toegankelijke manier over te dragen.

Op het einde van elke sessie wordt de individuele feedback op de pas verworven nieuwe inzichten gekoppeld aan het persoonlijk actieplan van elke deelnemer.

Op deze manier worden de deelnemers aangezet om de nieuwe vaardigheden om te zetten in concreet toepasbare werkpunten binnen hun eigen beroep.

Daarom organiseert SQAN het opleidingstraject het liefste in verschillende modules, verspreid over een periode van één tot drie maanden. Op deze manier kunnen de nieuwe vaardigheden bewust uitgeprobeerd worden en kan er steeds bijgestuurd worden om een optimale integratie met de eigen manier van werken mogelijk te maken.

Samen met de verantwoordelijke voor de opleidingen binnen een bedrijf bepalen we de doelstelling voor de opleiding, het aantal sessies, het type oefeningen en de onderbouwende theorie die gegeven wordt.

We bespreken wat de individuele noden en uitdagingen zijn van de deelnemers en bekijken of er nood is aan individuele coaching.

We plannen 4 tot 6 sessies van 3-4u gespreid over een periode van één tot drie maanden. De trainingssessies worden opgebouwd volgens het niveau van de deelnemers, waarbij een aantal vaste componenten steeds terugkeren. Elke deelnemer verbindt zich op het einde van elke sessie aan een persoonlijk actieplan.

Contacteer ons

Is deze training iets voor u of uw organisatie?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte. Laat zeker uw contactgegevens achter zodat wij u kunnen contacteren.

Twijfelt u nog? Wij komen graag bij u langs voor meer informatie.