STRESS & BURN-OUT

Bijna één op vijf werknemers vertoont symptomen van een burn-out. Een beetje griezelig om te denken dat de kans dus best groot is dat het ook jou of een van je collega’s zou kunnen overkomen. Een burn-out krijg je uiteraard niet van de ene dag op de andere. Het neemt rustig zijn tijd, bouwt langzaam op en barst dan plotseling uit. Werknemers met burn-out zijn zowel emotioneel en fysiek uitgeput, ze zijn aan het einde van hun krachten, hun energie is op.

Vaak zijn er heel wat tekenen die je kunnen waarschuwen. In deze module wordt er stilgestaan bij de verschillende componenten die kunnen leiden tot een burn-out en worden praktische tools gegeven om er mee om te gaan.

HOE

Het begint meestal allemaal met een grote dosis aan ambitie, werkplezier en de honger naar succes.   Maar langzaam bouwt de druk op en komt het woordje “moeten” meer op de voorgrond.

De valkuil is in de meeste gevallen dat alarmsignalen genegeerd worden. Deze signalen komen niet enkel van je lichaam en geest, maar ook van je onmiddellijke omgeving zoals je partner, vrienden en familie. Ook je collega’s en leidinggevenden wijzen hier soms op, ook de signalen van hen worden vaak genegeerd.

In deze trainingsmodule staan we stil bij de componenten die bijdragen tot stress en kunnen leiden tot burn-out. We duiden de oorzaken van burn-out ook vanuit een neurologisch standpunt zodat de deelnemers een grondige achtergrond over dit fenomeen kunnen verwerven.

Verder staan we in deze module ook stil bij hoe we een burn-out kunnen voorkomen of genezen en geven hiervoor een reeks handige tools.

DE TRAINING HELPT JE…

Om sneller te zien wanneer een medewerker in de gevarenzone komt

Om je eigen risico op burn-out in te schatten

Om effectieve tools te gebruiken om burn-out te voorkomen

EEN ANDERE AANPAK

Burn-out, een interactieve én humoristische voorstelling.

Los van de lessen over burn-out ontwikkelde SQAN ook een andere manier om het onderwerp van burn-out te benaderen. We ontwikkelden een meer interactieve manier om een groot publiek te bereiken.

Burn-out-specialiste Sonja De Greef staat stil bij een aantal sleutelbegrippen van een burn-out. Samen met de acteurs Yann Van den Branden en Alain Rinckhout gaat ze er dieper op in. Yann en Alain brengen een aantal luchtige en humoristische scènes die dit onderwerp op een net iets andere manier benaderen. Na elke scène heeft Sonja met mediafiguur Kathy Pauwels een kort gesprek over een deelaspect van burn-out. Na de voorstelling is er nog tijd om persoonlijke gesprekken te voeren met de aanwezige specialisten.

VOOR WIE?

De voorstelling “Burn-out” is bedoeld als eye-opener voor personeelsleden en managers maar kan ook als startpunt gebruikt worden voor bijvoorbeeld coaches en loopbaanbegeleiders, HR-Managers en personeelsverantwoordelijken om de problematiek van burn-out open te breken.

Contacteer ons

Is deze training iets voor u of uw organisatie?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte. Laat zeker uw contactgegevens achter zodat wij u kunnen contacteren.

Twijfelt u nog? Wij komen graag bij u langs voor meer informatie.