LEGO® SERIOUS PLAY®

LEGO® Serious Play®  is de ideale manier om individuen, teams en organisaties duidelijke inzichten te geven in hun huidige situatie, hun ambities en doelen en de manier om die doelen succesvol te bereiken, zonder uit het oog te verliezen wat de risico’s kunnen zijn.

LEGO® Serious Play® wordt gebruikt in vergaderingen en workshops, waar complexe onderwerpen of problemen worden besproken en waar een plan van aanpak moet opgesteld worden, of een beslissing moet genomen worden, die door iedereen die betrokken is, moet aanvaard en gedragen worden. In de meeste klassieke vergaderingen is het vaak zo dat 20% van de deelnemers, 80% van de tijd aan het woord zijn. Met behulp van deze methode zijn 100% van de deelnemers 100% van de tijd betrokken.

HOE?

De LSP workshops worden gegeven door ervaren facilitators. Zij leiden u aan de hand van een serie vragen steeds dichter naar de kern van het onderwerp. De deelnemers bouwen hun antwoorden met LEGO® steentjes en delen vervolgens hun ideeën met elkaar. In deze workshop is er geen goede of foute manier van iets te bouwen. De deelnemers delen hun manier van kijken naar bepaalde problemen en situaties, die op een traditionele manier van praten soms moeilijk benoembaar zijn.

DE TRAINING HELPT JE…

De bestaande uitdagingen te visualiseren

Om verschillen in meningen gelijkwaardig te behandelen

Om alle ideeën binnen een team een kans te geven

De vier stappen
  • De facilitator stelt een uitdagende vraag.
  • De deelnemers bouwen een antwoord op de vraag.
  • De deelnemers delen met hun collega’s de betekenis van hun model.
  • De inzichten komen tot stand bij het luisteren.

Het is een taal, een communicatiemiddel, een probleemoplossende methodiek, gebaseerd op het geloof dat iedereen kan bijdragen aan de discussie, de beslissingen en de uitkomsten.

VOOR WIE?
  • Voor team leden die elkaar beter moeten leren kennen, bijvoorbeeld in het kader van een fusie of overname,
  • voor team brainstorm sessies, waarbij het belangrijk is dat alle teamleden actief deelnemen aan de discussie voor organisaties waar de identiteit en/of organisatiecultuur gestalte moet gegeven worden,
  • voor groepen voor wie het belangrijk is om met nieuwe en innovatieve ideeën op de proppen te komen,
  • voor groepen waarbinnen het belangrijk is dat de deelnemers hun gedachten durven te uiten zonder zich geïntimideerd te voelen,
  • voor een organisatie in verandering en waarbinnen men snel een duidelijk engagement wil,
  • voor managers die hun mensen doorheen een veranderingsproces moeten begeleiden.
Contacteer ons

Is deze training iets voor u of uw organisatie?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte. Laat zeker uw contactgegevens achter zodat wij u kunnen contacteren.

Twijfelt u nog? Wij komen graag bij u langs voor meer informatie.