LEIDERSCHAP & MANAGEMENT

De module managementtechnieken reikt de tools en inzichten aan om doelgerichter en effectiever aan de slag te gaan als leidinggevende.

In deze cursus wordt het leidinggeven in een professionele situatie behandeld, maar ook bij leidinggevend gedrag buiten de werksituatie kan je deze informatie en technieken toepassen.

De opleiding managementtechnieken is ideaal voor wie op een erg praktijkgerichte manier zich wil verdiepen in de kennis die bij een goede manager hoort en deze snel en toepasbaar in de vingers wil krijgen. De opleiding basis management leert je alle vaardigheden en attitudes om jouw team perfect te managen.

HOE?

Sommige mensen liggen elkaar beter dan andere, ook als manager word je hiermee geconfronteerd. Voor sommige teamleden is samenwerken vanzelfsprekend, anderen hebben het hiermee moeilijker. De uitdaging voor de manager is om een manier te vinden om iedereen individueel aan te sturen. Je medewerkers en ondergeschikten beter leren kennen is sleutel tot meer werkplezier en hogere persoonlijke ontwikkeling, maar zorgt er tevens voor dat je eigen team, waarvoor je verantwoordelijk bent beter zal functioneren.

Om dit inzicht te kunnen bieden maken we tijdens deze training gebruik van het persoonlijk Insights Discovery® profiel.
Door als onderbouw de inzichten van Insights Discovery te gebruiken leren de deelnemers in deze module dat leiderschapskwaliteiten niet door een specifieke voorkeur bepaald worden. Het is vooral de combinatie van eigenschappen die iemand tot een goede leider maakt. Wel is het zo dat elke voorkeurskleur, talenten, capaciteiten en uitdagingen vertegenwoordigt die van invloed zijn op de vier pijlers in het leiderschapsmodel: resultaten, visie, relaties en balans.

DE TRAINING HELPT JE…

Om je achtergrond en inzichten in managementskills te verbreden

Om effectiever om te gaan met problemen binnen een team

Om feedback- en evaluatiegesprekken onderbouwd in te gaan

De deelnemers maken ook kennis met verschillende leiderschapsmodellen en management tools. Ze maken kennis met beproefde modellen die een ruim toepassingsgebied hebben zoals:

  • Patrick Lencioni (Disfuncties van een team)
  • Robert Cialdini (Hoe beïnvloed ik de anderen het meeste?)
  • Stephen Lundin (Fish)
  • Paul Ekman (Micro Expressions)
  • Jos Burgers (Verkoop en overtuigen)
  • Nick Koleda (Ik en mijn medewerkers)
  • Paul Hersey (Situationeel leidinggeven)
  • Sqan kwadranten (hoe zien mijn medewerkers mij?)
VOOR WIE?

Deze trainingen zijn bestemd voor iedereen die een leidinggevende functie heeft of die binnenkort een leidinggevende verantwoordelijkheid krijgt.

Deze trainingen richten zich meer specifiek naar beleidsverantwoordelijken, managers, leidinggevenden en experten op middenkaderniveau en medewerkers die werkzaam zijn in een staffunctie.

Contacteer ons

Is deze training iets voor u of uw organisatie?
Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een op maat gemaakte offerte. Laat zeker uw contactgegevens achter zodat wij u kunnen contacteren.

Twijfelt u nog? Wij komen graag bij u langs voor meer informatie.