YANN 

Yann Van den Branden is het meest bekend voor zijn werk in het domein van leugendetectie. Hij wordt gezien als een van de toonaangevende experten op het domein van non-verbale communicatie, bodylanguage en micro expressies. Deze topics vormden ook de focus van zijn werk aan de UCLAN Universiteit in Preston, waar hij samen met een team van specialisten onderzoek deed in het domein van leugen detectie en Emotional Awareness.

Het is bijzonder moeilijk om Yann in één bepaald vakje onder te brengen. Hij startte zijn professionele carrière in de commerciële–financiële wereld. Na 10 boeiende jaren besloot hij zijn functie als commercieel directeur bij een multinational op te geven om vanaf dan een meer zelfstandige koers te varen.

Uit de combinatie van het serieuze werk dat hij in de commerciële wereld deed en de creatieve benadering die hij als acteur heeft, ontstond een passie voor business trainingen die meer “out of the box” zijn. Onverwacht, to-the-point en vooral “humoristisch” zijn de kenmerken van zijn trainerschap geworden.

Zowel het bankwezen, farmaceutische bedrijven, automobiel bedrijven, HR consultants, verzekeringsbedrijven en interimkantoren ontdekten de meerwaarde die Yann’s trainingen voor hun personeel betekenen.

Zijn passie als trainer gaat vooral uit naar de soft skills rond conflict- en change management, customer satisfaction en onderhandelingstechnieken. Als onderbouw voor zijn trainingen gebruikt hij meestal typologie modellen zoals Insights Discovery  waarin hij licensed practitioner is.

De laatste jaren legde hij zich steeds meer toe om de wereld van de leugendetectie en de non-verbale communicatie op een eenvoudige en begrijpbare manier te openen voor managers en leidinggevenden. Hij integreert deze non verbale technieken in zijn trainingen rond onderhandelen en conflict beheersing.

Yann heeft een Universitaire Master Degree in Psychologie en Linguistics met als specialisatie: Emotion, Credibility & Deception Detection (ECD) (Emotie Specialist en Leugenexpert). Yann is een gecertifieerde FACS coder (Facial Action Coding System) en METT (Micro Expression Training Tool) expert.

Yann’s achtergrond is veelzijdig te noemen. Enerzijds is er de passie voor acteren. Zo volgde hij drama opleidingen in theaterscholen in Oostenrijk en de Verenigde Staten en werd later zelf leraar aan de Tokio Drama School.  Momenteel is hij nog steeds verbonden als vaste docent aan de theater academie Improteatro in Italië.

Anderzijds heeft hij de passie voor het vliegen nooit kunnen loslaten. Wat ooit begon als zestienjarige zweefvliegpiloot duurt vandaag nog steeds verder. Yann is als Luitenant Kolonel, in de functie Instructor Pilot, nog steeds verbonden aan de Belgische Luchtmacht.